Vernietigingsbrief

Om voor terugbetaling van je ten onrechte betaalde servicekosten in aanmerking te komen, is het belangrijk dat je een zogenaamde vernietigingsbrief aan Airbnb stuurt. Met deze brief vernietig je een deel van de overeenkomst op grond waarvan Airbnb kosten in rekening bracht en ontstaat het recht op terugbetaling.

Wij kunnen je helpen met het maken van de vernietigingsbrief. Als je je hebt aangemeld, doorloop je de stappen in je digitale dossier. De brief kun je vervolgens automatisch digitaal maken. Wij zorgen er dan voor dat je brief bij Airbnb terechtkomt.

Vernietigingsbrief zelf versturen?

Je kunt de brief ook zelf maken en versturen. Download dan hieronder de brief. Aangezien Airbnb in Ierland is gevestigd, is de brief in het Engels opgesteld. Vul de boekingen in die je de afgelopen 5 jaar hebt gedaan (zie ook hieronder), vul je bankgegevens in en onderteken de brief. Zorg ervoor dat je de brief aangetekend verstuurd. De kosten om een brief aangetekend naar Airbnb in Ierland te versturen zijn € 14,30 (tarief 2020). Deze kosten kun je besparen door je bij ons aan te melden en de brief via ons te maken.

Download hier de vernietigingsbrief

Klik hier als je de Nederlandse vertaling van de brief wilt zien.

Zo achterhaal je wat je aan servicekosten hebt betaald

Log in op de website van Airbnb, klik op ‘reizen’, klik op eerder gemaakte reserveringen, klik op ‘details weergeven’ en klik tenslotte op ‘factuur ophalen’. Download de factuur en sla deze op.

Op elke factuur staat het bedrag aan betaalde servicekosten gespecificeerd. Alle boekingen tot 3 jaar terug komen in ieder geval voor vergoeding in aanmerking en mogelijk zelfs tot 5 jaar terug. Vermeld daarom voor de zekerheid alle boekingen die je de afgelopen 5 jaar hebt gedaan in de brief.

Nu je de facturen hebt opgeslagen, kun je deze meteen uploaden in je digitale dossier. Dit is om te kunnen bewijzen dat je inderdaad de servicekosten hebt betaald.