Nieuws en mededelingen

Zitting beeldbuisclaim
De Consumentenbond heeft de afgelopen maanden in samenwerking met ConsumentenClaim geprobeerd om – in aanwezigheid van de rechter – met de beeldbuisfabrikanten tot een schikking te komen. Daarnaast wilden de Consumentenbond en ConsumentenClaim de zitting bij de rechtbank gebruiken om met de fabrikanten exact vast te stellen wat de juridische geschilpunten zijn. Hiermee zou voorkomen kunnen worden dat de toch al tijdrovende procedure onnodig lang zou duren. De rechter ging hier echter helaas niet mee akkoord, ook omdat de fabrikanten op dit moment niet willen meewerken aan een schikking. Nu een snelle oplossing niet mogelijk is, ziet de Consumentenbond zich genoodzaakt een zogenoemde bodemprocedure te starten waarbij de rechter de aansprakelijkheid vaststelt.

Consumentenbond, gepubliceerd op 26 april 2018

Philips verliest hoger beroep
Philips heeft het hoger beroep in de kartelzaak verloren. Het Europese Hof van Justitie heeft geoordeeld dat de Europese Commissie terecht een boete van € 509 miljoen aan Philips heeft uitgedeeld voor het vormen van een kartel samen met een aantal andere elektronicafabrikanten. Deze uitspraak van de hoogste Europese rechter bevestigt dat zij hierbij verboden prijsafspraken hebben gemaakt over beeldschermen en computerschermen. Deze uitspraak is een steun in de rug voor onze collectieve procedure tegen Philips en de andere karteldeelnemers. Lees verder

RTL Z, gepubliceerd op 14 september 2017

Philips voor de rechter in beeldbuiskartel
ConsumentenClaim en de Consumentenbond slepen samen Philips en andere kartellisten voor de rechter voor consumenten die benadeeld zijn door het beeldbuiskartel. Dit is de eerste collectieve procedure die in Nederland wordt gestart voor consumenten over aansprakelijkheid voor kartelvorming. Lees hier het artikel op Nu.nl.

Nu.nl, gepubliceerd op 17 januari 2017

Ga voor meer nieuws over de Beelbuisclaim naar de website van de Consumentenbond of ConsumentenClaim