Mercedes-Benz

Het luxe Mercedes-Benz is het oudste automerk ter wereld. De fabrikant zegt op weg te zijn naar een duurzame toekomst, maar overtrad wel jarenlang bewust de emissievoorschriften.

Fabrikant
Mercedes-Benz Group AG (voorheen Daimler AG)

‘Emissievrije mobiliteit is waar wij ons voor inzetten. Om het klimaat te beschermen en voor schonere lucht te zorgen.’

 

(bron:mercedes-benz.nl)

Doe de kentekencheck
Vul hieronder het kenteken van jouw Mercedes-Benz in om te zien of je mee kunt doen met de claim.

Wat is het probleem?
Mercedes-Benz overtreedt sinds 2008 de emissievoorschriften. In september 2019 kreeg de fabrikant hiervoor een boete opgelegd van €870 miljoen door het Duitse Openbaar Ministerie in Stuttgart. De Duitse typegoedkeuringsinstantie (KBA) heeft Mercedes-Benz meerdere keren opdracht gegeven maatregelen te nemen om de defecten met betrekking tot de emissiecontrolesystemen te verhelpen. Mercedes-Benz voerde meer dan dertig terugroepacties uit in verband met de emissiecontrolesystemen van de Euro 5- en Euro 6-dieselmodellen.

Op 14 september 2020 trof Daimler een schikking van USD 1,5 miljard met het Amerikaanse ministerie van Justitie en milieutoezichthouder EPA vanwege de fraude met de uitstootwaarden. Gedupeerde dieselrijders ontvangen een schadevergoeding tot USD 3290. Mercedes-Benz moet ook de kosten betalen van de gevoerde rechtszaken.

In Europa betaalde Mercedes-Benz nog geen cent schadevergoeding aan gedupeerde automobilisten.

mercedes-benz