Peugeot

Peugeot is de grootste exporteur van Franse auto’s. Helaas werd de lucht daar niet schoner van, want de fabrikant overtrad bewust de emissievoorschriften.

Fabrikant
Stellantis (voorheen PSA Group)

‘Vanaf de ontwerpfase tot aan het einde van de levensduur probeert Peugeot de impact van zijn auto’s op het milieu te beperken..’

 

(bron: peugeot.nl)

Aantal geschatte sjoemeldiesels in Nederland
135.000

Doe de kentekencheck
Vul hieronder het kenteken van jouw Peugeot in om te zien of je mee kunt doen met de claim.

Wat is het probleem?
Naast Volkswagen bleek ook Peugeot de Europese emissiewetgeving bewust te omzeilen. Peugeot verkocht zijn diesels als groen en eco-vriendelijk. In werkelijkheid waren de auto voorzien van manipulatiesoftware, bedoeld om de typegoedkeuringstests te kunnen doorstaan. De auto’s stoten onder normale gebruiksomstandigheden veel meer NOx uit dan wettelijk is toegestaan. In Frankrijk werd Peugeot in juni 2021, na een strafrechtelijk onderzoek aangeklaagd op grond van misleiding voor het gebruik van verboden manipulatie-instrumenten.

Peugeot weigert verantwoordelijkheid te nemen. Tot op de dag van vandaag heeft de fabrikant geen inspanningen gedaan om de dieselauto’s alsnog te laten voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van NOx-uitstoot.

peugeot