Renault

Het Franse Renault is trots op zijn geschiedenis. Helaas negeert de fabrikant het hoofdstuk, waarin hij jarenlang bewust de emissievoorschriften overtrad.

Fabrikant
Renault Group

‘Als automaker voelen we een grote verantwoordelijkheid. We willen bijdrage aan een schonere wereld en de opwarming van het klimaat tegengaan.’

(bron: renault.nl)

Aantal geschatte sjoemeldiesels in Nederland
156.000

Doe de kentekencheck
Vul hieronder het kenteken van jouw Renault in om te zien of je mee kunt doen met de claim.

Wat is het probleem?
Diverse onafhankelijke tests en onderzoeken tonen aan dat ook Renault verboden manipulatiesoftware gebruikte. De NOx-uitstoot van de Renault-dieselauto’s bleef kunstmatig onder de wettelijke grens. Hierdoor slaagden de auto’s onterecht voor de typegoedkeuringstests. De Renault-diesels behoren zelfs tot de meest vervuilende van alle sjoemeldiesels.

Renault heeft het gebruik van de manipulatiesoftware toegegeven, maar beweert dat het gebruik hiervan wettelijk is toegestaan. Het Hof van Justitie maakte gehakt van deze redenering. Toch weigert Renault alle verantwoordelijkheid te nemen. Tot op de dag van vandaag heeft de fabrikant geen inspanningen gedaan om de dieselauto’s alsnog te laten voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van NOx-uitstoot.

renault