Volkswagen

Het sjoemeldieselschandaal begon bij Volkswagen. De fabrikant doet er nog steeds alles aan zijn verantwoordelijkheid te ontlopen.

Fabrikant
Volkswagen AG

Aantal geschatte sjoemeldiesels in Nederland
196.000 (dit is inclusief Audi, Seat en Skoda)

‘Volkswagen AG staat voor één van de grootste uitdagingen in de geschiedenis van haar merk. Misschien zelfs wel in de geschiedenis van autorijden. Ze neemt de verantwoordelijkheid voor haar aandeel in de wereldwijde CO2-uitstoot.’

(bron:volkswagen.nl)

Doe de kentekencheck
Vul hieronder het kenteken van jouw Volkswagen in om te zien of je mee kunt doen met de claim.

Wat is het probleem?
In september 2015 werd bekend dat Volkswagen op grote schaal fraudeerde met de uitslagen van emissietests. De dieselauto’s van de Volkswagen-merken Audi, Skoda, Seat en Volkswagen bleken bewust uitgerust met ‘sjoemelsoftware’. Het enige doel daarvan was het manipuleren van de emissietests.

De emissiewaarden van deze auto’s zijn, onder normale rijomstandigheden, veel hoger dan wettelijk is toegestaan. De ‘software update’ die Volkswagen liet uitvoeren, neemt de gebreken niet weg. De fabrikant betaalde wereldwijd al ruim €35 miljard aan boetes en schikkingen. In Europa trekt Volkswagen alle juridische trucs uit de kast om maar niet te hoeven betalen. In Nederland legde de ACM aan Volkswagen een boete op.

Wij voeren al jaren actie tegen Volkswagen. Hiervoor zijn we in juni 2021 enkele individuele rechtszaken gestart. Bij een gunstige uitspraak kunnen gedupeerden in een vergelijkbare situatie ook een schadevergoeding claimen.

volkswagen