Kredietclaim

Banken zoals ABN AMRO hebben jarenlang te veel rente in rekening gebracht bij klanten met een doorlopend krediet. Hetzelfde gebeurde bij klanten die gebruik maakten van de mogelijkheid om rood te staan op hun betaalrekening.

Doe mee

Heb je het vermoeden dat jij ook te veel rente hebt betaald op je krediet? ­Meld je dan gratis aan.
Aanmelden met een krediet van ABN AMRO, Alfam (waaronder Defam en Credivance) of ICS is per 5 september 2021 niet meer mogelijk.

Variabele rente daalde niet

Kenmerkend voor deze kredietvormen is dat klanten een variabele rente betalen. Deze rente is afhankelijk van de marktrente en kan na het afsluiten van het krediet omhoog of omlaag gaan. Bij ABN AMRO bleef de rente hoog, ook toen de marktrente daalde. Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) heeft bepaald dat de bank voor het product ‘Flexibel Krediet’ de hierdoor te veel betaalde rente aan de klant moet terugbetalen. Uit verschillende uitspraken blijkt dat het gaat om schadebedragen van vele duizenden euro’s per krediet.

Onderzoek naar andere banken

Ook andere kredietverstrekkers zoals Santander, Vesting Finance (Hollandsche Disconto Voorschotbank) en Interbank hebben volgens de geschillencommissie van Kifid te veel rente bij hun klanten in rekening gebracht. Mogelijk zijn er meer aanbieders in de fout gegaan. Wij onderzoeken dat nog. Voor klanten van Interbank (Crédit Agricole) geldt al een compensatieregeling. De Rabobank en ABN AMRO hebben recent ook een compensatieregeling getroffen. Voor vragen over de ABN AMRO regeling bekijk onze veelgestelde vragen.

Te veel rente betaald voor je krediet?

Heb jij een doorlopend krediet of heb je in het verleden zo’n krediet gehad? Of maak je gebruik van de mogelijkheid om rood te staan? Dan betaal je mogelijk te veel rente en heb je recht op terugbetaling.

Meld je gratis aan

logo-abn-amro
logo-santander-2
logo-vesting-finance