TikTok claim

TikTok schendt de privacy van kinderen. TikTok moet hiermee stoppen en een schadevergoeding betalen. Wij werken samen met de Stichting Take Back Your Privacy om dit voor elkaar te krijgen. Meld je (kind) aan en steun onze actie tegen TikTok.

Privacyschending en meer

Er zijn privacyregels en zelfs specifieke regels om kinderen te beschermen. TikTok negeert deze. Het bedrijf verzamelt veel te veel privéinformatie. En dit zonder toestemming van de ouders. Die informatie gebruikt TikTok om voor (veel) geld advertenties te verkopen. Zo komt allerlei persoonlijke informatie over kinderen terecht bij anderen die het niet horen te hebben.

Stoppen & Schadevergoeding

TikTok maakt van kinderen het product. De adverteerders zijn de echte klanten. TikTok gebruikt privéinformatie van kinderen voor advertenties en verdient hier honderden miljoenen euro’s mee. Wij vinden dat TikTok moet compenseren voor de schade die kinderen hebben geleden. En TikTok moet stoppen met deze praktijken. De privacy van kinderen moet weer worden hersteld: verzamelde gegevens moeten worden verwijderd.

Meld je kind aan

Vind jij ook dat TikTok zich aan de privacywetten moet houden? En vind je dat je kinderen recht hebben op compensatie? Meld je dan aan. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat TikTok respect heeft voor de privacy van kinderen. Kinderen moeten veilig online kunnen opgroeien.

tiktok logo