Nieuws en mededelingen

Uitspraak rechtbank ASR
Op 6 februari 2019 heeft de Rechtbank Midden-Nederland een teleurstellende uitspraak gedaan in de collectieve procedure van de Vereniging Woekerpolis.nl tegen ASR. De verzekeraar heeft in grote lijnen gelijk gekregen bij de rechtbank en heeft volgens de rechter haar informatieplicht niet geschonden. De rechter vindt wel dat de verzekeraar onrechtmatig heeft gehandeld door bij woekerpolissen met een hoog-laag constructie te veel administratiekosten in rekening te brengen. De vereniging gaat in hoger beroep.

Consumentenbond Claimservice, gepubliceerd op 20 februari 2019

Collectieve woekerpolisprocedure tegen Achmea gestart
Op 3 januari 2019 zijn de Consumentenbond en Vereniging Woekerpolis.nl een collectieve procedure gestart tegen Achmea. Zij eisen compensatie voor gedupeerde klanten van Achmea met een woekerpolis. De procedure werd gestart met het uitreiken van de dagvaarding door de deurwaarder op het kantoor van Achmea in Apeldoorn. Lees meer.

Consumentenbond Claimservice, gepubliceerd op 3 januari 2019

Achmea wil niet praten over schikking
Achmea wil niet in overleg treden over een compensatieregeling voor klanten aan wie zij een woekerpolis verkocht. Verzekeraar Achmea reageerde op de sommatiebrief die op 12 november 2018 werd overhandigd. In de brief werd de verzekeraar opgeroepen om in overleg te treden over de afhandeling van 800.000 woekerpolissen. Achmea zegt dat het zaken individueel wil afhandelen. Dat leidde tot nu toe echter niet tot een afdoende compensatie voor consumenten. Een gang naar de rechter is nu noodzakelijk. Tegen de verzekeraar wordt een procedure gestart. Lees meer

Consumentenbond Claimservice, gepubliceerd op 27 november 2018

Massaal woekerpolisprotest Achmea
Honderden consumenten reisden op 12 november 2018 af naar het hoofdkantoor van Achmea. De demonstratie was de afsluiting van een geslaagd Woekerpolis Event in Zeist. Tijdens de demonstratie overhandigden Ab Flipse (voorzitter Woekerpolis.nl) en Bart Combée (directeur Consumentenbond) namens hun achterban een sommatiebrief aan de directie van het bedrijf. Als Achmea niet binnen 14 dagen in overleg treedt over een compensatieregeling, dan wordt de verzekeraar voor de rechter gedaagd. Lees hier het artikel van de Telegraaf.

Consumentenbond Claimservice, 13 november 2018

Zitting Nationale Nederlanden
Eind oktober 2018 wordt het pleidooi gehouden in de collectieve procedure van de Consumentenbond tegen woekerpolisverzekeraar Nationale Nederlanden. Dit is de mondelinge behandeling van de zaak bij de rechtbank.

Consumentenbond Claimservice, 18 oktober 2018

Uitspraak ASR uitgesteld
Op 28 augustus 2018 was de zitting in de rechtszaak van ConsumentenClaim en de Vereniging Woekerpolis.nl tegen ASR. De rechtbank Midden-Nederland zou in oktober uitspraak doen, maar dit is uitgesteld. Het vonnis wordt nu eind 2018 verwacht.

ConsumentenClaim, 26 september 2018

De Nationale Ontwoekerdag
Op woensdag 7 maart 2018 organiseerden de Consumentenbond, Plus Magazine, ConsumentenClaim, de Vereniging Woekerpolis.nl en MoneyWise de Nationale Ontwoekerdag. Tijdens de Ontwoekerdag kregen bijna 1000 bezoekers gratis financieel en/of juridisch advies over hun woekerpolis. Bekijk hier vanaf 9:10min de uitzending van NOS terug of lees het artikel van de NRC over de Ontwoekerdag.

NOS, gepubliceerd op 8 maart 2018

Reaal verliest collectieve procedure

De rechtbank Alkmaar heeft op 20 december 2017 de Vereniging Woekerpolis.nl in het gelijk gesteld in haar collectieve procedure tegen Reaal. Reaal moet de door haar klanten geleden schade veroorzaakt door het hefboom- en inteereffect vergoeden. Ook bepaalde de rechtbank dat een aantal van door Reaal gehanteerde voorwaarden moeten worden aangemerkt als een oneerlijk beding. Alle kosten die uit hoofde van deze bedingen zijn ingehouden, moet Reaal inclusief wettelijke rente terugbetalen. Lees hier het persbericht van de Vereniging Woekerpolis.nl

Vereniging Woekerpolis.nl, gepubliceerd op 21 december 2017

In Radar: ASR verliest voor tweede keer woekerpoliszaak
ASR heeft voor de tweede keer op rij in 2017 een woekerpoliszaak verloren. De uitspraak van het hof was glashelder: verzekeraars moeten de klant duidelijk informeren over de kosten. Kijk hier de uitzending van Radar terug.

Radar, gepubliceerd op 7 november 2017

Ga voor meer nieuws over woekerpolissen naar de website van de Consumentenbond of ConsumentenClaim.