Dieselclaim

Autofabrikanten sjoemelden jarenlang met de software in hun dieselauto’s. We willen een schadevergoeding voor (voormalige) bezitters en leaserijders. Check nu of jouw diesel in aanmerking komt.

Doe de kentekencheck

Vul hieronder je kenteken in.

Op de hoogte blijven van het nieuws en de ontwikkelingen rondom de Dieselclaim? Lees hier het laatste nieuws terug.

Kies je automerk

Hoe het werkt

Wij strijden tegen grote bedrijven die misbruik maken van hun macht. Als jij de dupe wordt van zo’n bedrijf, heb je recht op schadevergoeding. Maar, in je eentje maak je geen schijn van kans. Wij verenigen gedupeerde consumenten en gaan namens hen het juridisch gevecht aan. Dat doen we samen met de Volkswagen Group Diesel Efficiency Stichting (Volkswagen AG), Stichting Car Claim en ConsumentenClaim (andere automerken).

1. Meld je aan

Je meldt je online gratis en vrijblijvend aan voor de claim.

2. Wij stappen naar de rechter

Op dit moment voeren wij rechtszaken tegen Citroen, Dacia, Mercedes-Benz, Opel, Peugeot, Renault en Volkswagen AG. Andere merken volgen snel.

3. Je krijgt je vergoeding

Als de rechter ons in het gelijk stelt, ontvang je een schadevergoeding. Daarvan krijgen wij een klein percentage. Als we geen schadevergoeding krijgen, betaal je niks. No cure, no pay.

Check of jij in aanmerking komt voor compensatie

Hou je kenteken bij de hand en ga door naar de kentekencheck.

Wil je weten hoe het precies zit? Lees dan eerst de Veelgestelde vragen.

Blijf op de hoogte

Meld je aan en blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips van de Consumentenbond. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.