Via Airbnb slapen in ‘the city that never sleeps’

 In Branding

In oktober 2018 ging Esther Sprangers uit Purmerend, samen met haar broer en zus, een week naar New York. ‘The big apple’ stond hoog op de verlanglijstjes van hen alle drie. Ze hebben er flink voor moeten sparen, maar het werd dan ook een vakantie om nooit te vergeten. Wat een ervaring!

 

Esther (rechts) met haar zus Cindy en broer Matthew op weg naar het Vrijheidsbeeld

 

Wie in New York is geweest, weet hoe het is wanneer je: wandelt in de zon in Central Park, wegwaait op de boot op weg naar het Vrijheidsbeeld, diep onder de indruk bent op Ground Zero, op zoek gaat naar LOVE en HOPE, per sé een foto wilt van het ‘Friends’-appartement, naar een échte musical op Broadway gaat, over de Brooklyn Bridge loopt of omringd bent door de billboards op Times Square.

 

Airbnb brengt servicekosten in rekening aan verhuurder én huurder. Dat mag niet. Als huurder heb jij recht op teruggave van je servicekosten. Heb jij in de afgelopen drie jaar een woning gehuurd? Doe dan mee met de Airbnb-claim en meld je aan via www.claimservice.nl/airbnb.

 

Waar ga je slapen in ‘the city that never sleeps’? Voor een hotel in Manhattan was geen budget. De broer en zussen hebben via Airbnb een appartement geboekt in Queens. Esther: “Ik heb hele goede ervaringen met Airbnb. Je maakt makkelijk een reservering en het contact met de verhuurders verloopt goed. Ook bespaart het je zo een hoop geld. Vakanties zijn niet goedkoop, zeker deze niet.”

 

Terug in Nederland wordt er nog vaak aan New York gedacht. Ook nu we zo’n anderhalf jaar verder zijn en blijkt dat Airbnb onterecht servicekosten rekent. Esther: “Bizar, hoe zo’n organisatie als Airbnb mij te veel laat betalen en dat niet uit zichzelf rechtzet. Tuurlijk ga ik die servicekosten terug vragen, daar heb ik recht op. Eigenlijk moet iedereen dat doen. Ik heb nog wel meer facturen liggen van de afgelopen jaren. Dat samen maakt alvast een mooi zakcentje voor mijn volgende vakantie.”